ELEKTROMOS FŰTÉS

Elektromos fűtés előnyei-hátrányai


Manapság egyre gyakrabban választják fűtési megoldásként az elektromos fűtést.


Kényelemi szempontokat nézve a lehető legjobb választás fűtési költségeken is  lehet vele spórolni egyre jobb hatásfokú termékeket gyártanak a gyártók melyeket ha egy napelem rendszerrel kombinálunk teljesen nullázhatjuk a villany illetve a fűtés számlánkat.


Elektromos fűtés Előnyei


  • -Kényelmes csak be kell állítani a kívánt hőfokot és meg is vagyunk.
  • -Nem szennyezi a környezetet.
  • -Könnyedén szerelhető bontás nélkül is.
  • -Üzemeltetési költséget 0 forintból is meg lehet oldani.
  • -Állami támogatás igényelhető rá.
  • -Kombinálható napelem rendszerrel így nem kell fizetni villany illetve fűtés.


Elektromos fűtés Hátrányai


  •  Napelem rendszer nélkül alacsony hatásfokú rendszer választása esetén magas üzemeltetési költség.
  •  Megfelelő tanácsadás illetve felmérés hiányában könnyen elméretezhető.


ELEKTROMOS FŰTÉSI LEHETŐSÉGEK


Infra panel 

Az infra panelek az infra fűtési megoldások egyik legkedveltebb eszközei. Az infra panel egy elektromos árammal működő, infravörös sugarakat sugárzó, ezáltal a Naphoz hasonló működési elvvel rendelkező termék. Sikerének oka a gyorsan elérhető kellemes hőérzet, az egyszerű használat.

Fűtőpanel, vagy elektromos konvektor

 A panel azon egyszerű elmélet szerint fűt, hogy az alsó nyílásokon beáramló hideg levegőt a fűtőbetét felmelegíti, majd az (a fizika törvényei szerint) a frontlapon található kivezető rácson (mely segít a hatékony légkeringetésben) keresztül felemelkedik (nem fújja, hanem áramoltatja, mivel nincs benne ventilátor), így a teljes szoba légterét egyenletesen megmozgatja és felmelegíti. Ennek megfelelően a paneleket alacsonyan, a padlószinttől mindössze kb. 10 cm magasra kell felszerelni 

Fűtőfilm 

CALEO CNT 80-130 fűtőfilm és a BVF H-Mat 100-150 fűtőszőnyeg alkalmazásával bárhol könnyedén alakítható ki önálló vagy kiegészítő padlófűtési rendszer. A fűtőfilmek és fűtőszőnyegek közvetlenül a burkolat alá, illetve annak ágyazó rétegébe kerülnek beépítésre.

Légkondicionáló és klíma

A klímákról még az él köztudatban, hogy csak légtérhűtésre használt eszközök. A valóság az, hogy az elmúlt években a klímák a hideg teremtésen túl az egyik leghatékonyabb ár-érték arányban lévő fűtési módszerré is váltak.

Hőszivattyú 

A hőszivattyú olyan berendezés - kalorikus gép -, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. A levegőből kinyert hőenergiát használja fel, hűtésre és fűtésre, valamint meleg víz előállításra egyaránt alkalmas. Egy jól megválasztott hőszivattyú minden évszakban ideális, komplett megoldás Hőszivattyú típusai: *Levegő-levegő hőszivattyú - más néven klímaberendezések, vagy *Levegő-víz hőszivattyúElektromos kazán  


Mikor, és hol érdemes elektromos kazánt használni?

 - Ahol nincs kémény, vagy csak nagyon költségesen és körülményesen lehet az égéstermék elvezetést megoldani.

- Nincs vezetékes gáz, és nincs lehetőség annak tárolására.

- Kicsi a lakás vagy a fűtendő épületrész (garzon, üzlethelyiség).

 - Időszakosan használjuk a fűtést (hétvégi ház, nyaraló)

. - Jól szigetelt az épület, passzív ház, így kicsi a teljes hőigénye

. - Más fűtési rendszerek, pl. szilárd tüzelőanyaggal való fűtés kiegészítő hőtermelőjeként alkalmazzuk.


 Mennyi az elektromos kazánok fogyasztása, mekkora lesz a villanyszámla? 

Ez függ az épület adottságaitól (például: fekvése, szigeteltsége, nyílászárók típusa), illetve attól, hogyan üzemeltetjük készülékünket, és milyen műszaki szintű felszereltségű fűtési rendszerünk van (van-e szobatermoszát, termo fejes radiátorszelepek vannak-e, vagy hagyományosak, éjszakai és nappali áramról vegyesen üzemeltetjük-e majd, stb ), továbbá hogy csak fűtésre használjuk készülékünket, vagy HMV- termelésre is. Hőszivattyú vagy elektromos kazán? A hőszivattyú sokkal drágább megoldásnak látszik, mint az elektromos kazán, de mivel a hőszivattyúnak 1:3, 1:4 az áramfogyasztása, az elektromos kazánhoz képest (COP), ezáltal ha rezsinullázásban gondolkodunk, figyelembe kell venni az elektromos kazán áramigényét, amit 3 - 4- szer nagyobb.

Kérjen teljeskörű tanácsadást.